Welkom Koorinformatie Dirigent/Begeleiders Repertoire De koorrepetities uitvoeringen Kooragenda Gezocht nieuwe leden Fotogalerij Donateurs Limericks Contact

Christelijk  MannenKoor  “Rotterdam-Zuid”

Dirigenten en begeleiders

 

Bert Kruis, koor begeleider.

 

Bert Kruis werd geboren op 26 september 1967
te Schelluinen (nabij Gorinchem). Hij werd al
vroeg geboeid door de klanken van het orgel,
doordat zijn vader al jaren organist was van de
Ned. Herv. Kerk te Schelluinen.
Bert begon op 11-jarige leeftijd met orgellessen
bij Frans van Tilburg (1933-2005) via de
muziekschool Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Hij was gedurende 8 jaar vaste registrant bij Frans van Tilburg (van wie hij naar eigen zeggen enorm veel heeft geleerd).

Na de muziekschool heeft hij nog gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium bij Andre Verwoerd en Folkert Grondsma. Momenteel is de in Noordeloos woonachtige Bert Kruis organist van de Gereformeerde Kerk in Hardinxveld-Giessendam.

Hij is een veelgevraagd begeleider bij diverse koren en maakte reeds vele opnamen voor radio, televisie en CD’s.

Hij is dirigent van 3 gemengde koren te Zwijndrecht, Noordeloos en Ridderkerk.

Met de koren voerde hij o.a. de Messe Solennelle van Charles Gounod en de Cantate “Bethlehem” van John Henry Maunder uit, tevens heeft enkele keren de Marcus Passie van Hans Boelee op het repertoire gestaan. Daarnaast zingen zijn koren een breed repertoire van Psalm, gezang en liedbewerkingen. Solo CD’s van Bert Kruis zijn verschenen uit de Dom te Altenberg (D) en de Stevenskerk in Nijmegen. Verder heeft hij samen met zijn oud-leraar, vriend en collega Frans van Tilburg meerdere CD’s volgespeeld met eigen koraalbewerkingen, (resp. Nieuwe Kerk te Zierikzee en de Domkerk te Utrecht) welke tevens op bladmuziek uitgebracht worden in de serie “Musica Religiosa” (koraalbewerkingen voor orgel).

Inmiddels heeft deze serie orgelmuziek haar bestaansrecht al bewezen en zijn er al 12 delen uitgebracht. Naast orgelmuziek schrijft Bert Kruis ook veel koorbewerkingen en instrumentale bewerkingen voor diverse bezettingen. Zijn koormuziek wordt uitgegeven bij Stencilmuziek te Langerak.

In 2006 is in verband met zijn 25 jarig organisten jubileum een CD verschenen met eigen koraalbewerkingen over diverse psalmen, uitgevoerd op het orgel van de Lebuinuskerk te Deventer.

 

Johan den Hoedt, dirigent

 

Johan den Hoedt werd geboren op 5 september 1970 in Ridderkerk. Nadat hij orgellessen van zowel H. Reinsaard als van
Frans van Tilburg had gehad, studeerde hij orgel aan
het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer.
In Utrecht volgde hij de meerjarige dirigentenopleiding
van het SNK waar Hans Noyens (koordirectie) en
Marjolein Berkvens (stemvorming) zijn docenten waren.
Momenteel is Johan als organist verbonden aan de
Verrijzeniskerk te Rotterdam en aan de Elim kerk te Hendrik Ido Ambacht. Hij geeft orgel- en pianolessen, hij treedt regelmatig op als begeleider van koren en solisten. Bovendien is hij dirigent van Christelijk Mannenkoor “Rotterdam-Zuid”, Christelijk Gemengd Koor De Slagsingers in Barendrecht, Protestants Kerkkoor I Believe in Boskoop, Mannenkoor Onderling Genoegen in Nieuwendijk en het Brandweermannenkoor Zuid-Holland-Zuid.