Welkom Koorinformatie Dirigent/Begeleiders Repertoire De koorrepetities uitvoeringen Kooragenda Gezocht nieuwe leden Fotogalerij Donateurs Limericks Contact

Christelijk  MannenKoor  “Rotterdam-Zuid”

Koorinformatie

Nu u verbinding heeft gemaakt met de homepage van het Chr. Mannenkoor "Rotterdam-Zuid" wil het koor zich ook aan u voorstellen.

Het koor is op 1 januari 2002 ontstaan na een fusie van twee koren. Deze twee koren waren in de regio Rotterdam bekend onder de namen van Chr. Mannenkoor "Rotterdam Vreewijk" en het Chr. Pelgrims Mannenkoor.

Het Chr. Mannenkoor "Rotterdam Vreewijk" is opgericht in mei 1945 door initiatief van de C.J.M.V. Rotterdam-Zuid. Het koor heeft in haar bestaan een zevental dirigenten gehad, daarbij waren de namen van o.a. F. Asma, B. Verboom, W. Hardenbol en hun laatste dirigent was P. Overduin.

Het Chr. Pelgrims Mannenkoor is in oktober 1964 in Rotterdam-IJsselmonde opgericht en heeft in haar bestaan een viertal dirigenten gehad, met o.a. B. Verboom en hun laatste dirigent was R. Fons. De beide koren hebben in haar bestaan diverse plaat en CD opnames gemaakt. Na de fusie is het Chr. Mannenkoor "Rotterdam-Zuid" met 90 leden op weg gegaan om zich in de regio onder haar nieuwe naam weer te presenteren. Het koor heeft zich op 9 maart 2002 met een presentatieconcert en in een nieuwe outfit in de regio Rotterdam weer gepresenteerd. Het Chr. Mannenkoor "Rotterdam-Zuid" kan door de fusie steunen op de jaren lange koorervaring van de twee gefuseerde koren.

Het koor is aangesloten bij de Koninklijke Christelijke Zangersbond. Bekijk hier een presentatie van het koor met het lied "Bij ons in Rotterdam" Of kijk naar een fragment van het Kerstoptreden van 18 december 2010.